Can’t connect

alphasig293

New member
Joined
Jun 18, 2020
Messages
28
Reaction score
3
Points
3
Location
43082
Grill
Timberline 850
So my 1300 will no longer connect to the app.
I removed the grill and tried to re-add the grill, deleted the appI keep getting this error code.

TRAEGER- 0E29

also connecting to my 2G wifi.
Any idea of what this is or could be?
Thanks
 

John S.

Active member
Joined
Jul 12, 2020
Messages
289
Reaction score
106
Points
43
Location
San Mateo Ca.
Grill
Timberline 1300
Where is this error showing up ( phone or Grill) If on Grill what screen ? ( WiFi Info ?)
 
OP
OP
A

alphasig293

New member
Joined
Jun 18, 2020
Messages
28
Reaction score
3
Points
3
Location
43082
Grill
Timberline 850
It’s showing up on my app. The grill is saying that it’s connected to my Wi-Fi. I did recently get the IPhone 12.
 

Timmmer

New member
Joined
Aug 7, 2020
Messages
20
Reaction score
8
Points
3
Location
Minnesota
Grill
Pro 575

Timmmer

New member
Joined
Aug 7, 2020
Messages
20
Reaction score
8
Points
3
Location
Minnesota
Grill
Pro 575
Update from my post yesterday. Hopefully this helps the OP. This morning I followed the instructions on my phone to delete my grill, remove the wifi network, and uninstall the app. I then reset my grill's wifi. Ultimately I ended up getting things working.

The Traeger instructions for the phone app are pitiful. All they state is "Open the Traeger app and follow instructions." The first time I launched the app I didn't get any prompt to connect to my grill. Since there are no instructions, I didn't know if I was supposed to go to a menu, or if it would automatically find the grill, etc. How am I supposed to know what the expected behavior is? Shame on Traeger. I uninstalled the app and and reinstalled again, and this time was prompted for steps and got connected.
 
Last edited:
OP
OP
A

alphasig293

New member
Joined
Jun 18, 2020
Messages
28
Reaction score
3
Points
3
Location
43082
Grill
Timberline 850
I was able to fix it...turns out 0E29 is my grills factory name. I “forgot” my Wi-Fi, reconnected, no issues.

thanks everyone
 

Latest Discussions

Top